\require{AMSmath} De stelling van Pythagoras Ik had bij die omgevallen boom een berekening gemaakt: a2+b2=c2225+400=c2625=c2De wortel van 625m is 25, dus de lengte van de boom is 25m.Is dit juist? marloe Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 7 december 2007 Antwoord Je hebt nu de schuine zijde uitgerekend, dat gaat prima! Maar de lengte van de boom is (of was in dit geval) dan 25+15=40 meter. Zie De stelling van Pythagoras WvR vrijdag 7 december 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik had bij die omgevallen boom een berekening gemaakt: a2+b2=c2225+400=c2625=c2De wortel van 625m is 25, dus de lengte van de boom is 25m.Is dit juist? marloe Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 7 december 2007
marloe Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 7 december 2007
Je hebt nu de schuine zijde uitgerekend, dat gaat prima! Maar de lengte van de boom is (of was in dit geval) dan 25+15=40 meter. Zie De stelling van Pythagoras WvR vrijdag 7 december 2007
Je hebt nu de schuine zijde uitgerekend, dat gaat prima! Maar de lengte van de boom is (of was in dit geval) dan 25+15=40 meter.
Zie De stelling van Pythagoras
WvR vrijdag 7 december 2007
©2001-2024 WisFaq