Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37438 

Re: Re: F1² F2² F3² Fn²=?

Ja, maar HOE bewijs je dat nou dan. Ik hoef het antwoord niet persé want daar kan ik zelf wel achter komen als ik maar weet HOE ik het bewijzen moet. Ik moet namelijk 6 reeksen bewijzen(o.a. deze)
En als ik eenmaal de juiste denk manier heb dan gaat het denk ik een stuk makkelijker.

Gr Siebren

Siebre
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 november 2007

Antwoord

Siebren,
Met inductie:voor n naar n+1:(F1)2+...+(Fn)2+(Fn+1)2=(Fn)(Fn+1)+(Fn+1)2=...

kn
dinsdag 27 november 2007

©2001-2024 WisFaq