Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Identiteiten bewijzen

ik moet bewijzen dat: tan a/2 = (sin2a / (1 + cos2a)) * (cosa / (1 + cosa))

alvast bedankt

yannic
3de graad ASO - zondag 11 november 2007

Antwoord

Via sin(2a) = 2.sin(a).cos(a) en cos(2a) = 2cos2(a) - 1 kom je na wat wegstrepen tot het quotiënt sin(a)/(1+cos(a)).
Omdat je wilt uitkomen op tan(1/2a), ligt het nu voor de hand om nógmaals over te gaan tot het gebruik van dezelfde formules.
Dus sin(a) = 2.sin(1/2a).cos(1/2a) en cos(a) = 1 - 2cos2(1/2a).
Je ziet het dan direct.

MBL

MBL
zondag 11 november 2007

©2001-2024 WisFaq