Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Liters omrekenen naar kubieke cm

Ik weet 1 liter = 1dm3 en 1 mililiter = 1cm3, maar hoeveel is dan 1 centiliter? En hoeveel is 1 deciliter? En hoe werk ik met de komma's naar links en rechts als ik b.v. de opdracht krijg 0,583dl=.....mm3

daniel
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 10 oktober 2007

Antwoord

1 liter = 10 dl = 100 cl
1 dl is één tiende van 1 liter (net als dm en m).
1 cl is één honderdste van 1 liter (net als cm en m).

Dus:
1 liter = 1 dm3 = 1000 cm3 = 1000000 mm3
1 dl = 0,1 dm3 = 100 cm3 = 100000 mm3
1 cl = 0,01 dm3 = 10 cm3 = 10000 mm3
1 ml = 0,001 dm3 = 1 cm3 = 1000 mm3

Dus:
0,583 dl = 58300 mm3

Of als je dat handiger vindt:

0,583 dl = 5,83 cl = 58,3 ml = 58,3 cm3 = 58300 mm3

Of (dat kan ook):

0,583 dl = 0,0583 l = 0,0583 dm3 = 58,3 cm3 = 58300 mm3

En je ziet: er komt overal hetzelfde uit...

WvR
woensdag 17 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq