Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximum

Een reisbureau stelt de volgende voorwaarden voor een groepsreis: 1000 euro per deelnemer wanneer het aantal reizigers 30 bedraagt. Is het aantal reizigers meer dan 30, an wordt het inschrijvingsgeld voor elke reiziger verminderd met zoveel maal 25 euro als er reizigers zijn boven het aantal van 30. Voor welk aantal reizigers ontvangt het reisbureau het grootste bedrag?

Ik kom 35 uit, maar weet helemaal niet of dit juist is...
Als functie kom ik uit f(x)=(1000-25x)(30+x)=-25x2+250x+30000
x=-b2/2a=5

Lijn
2de graad ASO - zaterdag 15 september 2007

Antwoord

Dag Lijn,

Klopt helemaal! Het is alleen: x = -b/2a (zonder kwadraat dus), maar dat heb je ook gedaan.

Groet. Oscar

Extremumvraagstuk

os
zaterdag 15 september 2007

©2001-2024 WisFaq