Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat houdt s² in?

Wat houdt s2 in, in deze opgave?

U is een normaal verdeelde toevalsvariable met parameters m=400 en s2=25.

Vind P(U 394).

Betekent s2=25 dat s=5 is? En kan ik die gewoon gebruiken?

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 augustus 2007

Antwoord

Best Pieter,
Je zal hier bedoelen s2=25. Dat is de variantie, of het kwadraat van de standaardafwijking (sigma). Dus s=5 klopt, want een standaardafwijking is altijd positief. Je berekent hem immers met de wortel uit de som van kwadraten!

ldr
vrijdag 17 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq