Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinaasappel

ik heb een sinaasappel voor de inhoud in cm3 geldt de formule inhoud = o,52 ( d-1)3 d= diameter sinaasappel
de sinaasappel heeft een diameter van 7 cm en de inhoud is 112cm3
Hoe kan ik deze som oplossen.

hoe kan ik mert deze formule berekenen of 5 sinaasappelen met een diameter van 7 cm meer dan een kwart liter bevatten.

voor 1 liter sap heb ik 10 sinaasappelen nodig, maar deze zijn even groot. hoe weet ik wat de diameter is van de sinaasappelen.

karen
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 11 juli 2007

Antwoord

a) Ik zou in de formule maar eens d = 7 invullen! Je krijgt dan toch een hoeveelheid sap die gelijk is aan 0,52.63 ! Tik dat eens in, zou ik zeggen.

b) Bereken 5 x 112,32 en kijk of dat meer of minder is dan een kwart liter.
Moet je natuurlijk wel weten hoeveel kubieke centimeters er in een liter gaan.

c) elke sinaasappel levert dus 0,1 liter. Maak daar kubieke centimeters van en stel dan je formule gelijk aan dit aantal.

MBL

MBL
donderdag 12 juli 2007

©2001-2024 WisFaq