Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme

Hallo,

Ik heb eigenlijk een domme vraag, want de opgave is
Als log 2=0.301 en log 3=0.407, wat is dan het resultaat van log (13+1/3)? Als je dit zonder rekenmachine moet berekenen.

Ik dacht dus log 40/3= log (3 x 3 ) +log (2 x 2)
is: log 3 + log 3 + log 2 + log 2 = 0.477x2 + 0.301 x 2= ..
Maar de uitkomst moet: 1,125 zijn.
Hartelijk dank

A.
3de graad ASO - vrijdag 29 juni 2007

Antwoord

Dag Alice,

Tot hier prima: log(13+1/3)=log(40/3)
Maar wat je daarna doet is me een raadsel.
gebruik de eigenschappen van de logaritme:
log(a×b) = log(a) + log(b)
log(a / b) = log(a) - log(b)
En: log(10) = 1 (want het grondtal van log() is 10)

Kom je er dan uit? Groet. Oscar

os
zaterdag 30 juni 2007

©2001-2024 WisFaq