Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gooien met drie dobbelstenen

Hoi allemaal,

Ik kreeg vandaag op het examen wiskunde een vraag waar ik niet ben uitgeraakt. Ook de andere leerlingen van mijn klas wisten het niet zeker ... De vraag is : wat is de kans dat je bij het gooien van 3 dobbelstenen een som van minstens 9 krijgt ?
We mochten het niet uittekenen maar moesten het uitrekenen ...
Wie kan ons het verlossende antwoord bezorgen ?

Met dank !!

Peterk
2de graad ASO - maandag 18 juni 2007

Antwoord

Dat kan je zelf! Neem X gelijk aan de som der ogen bij het werpen van drie dobbelstenen...

Bereken:

S=P(X=3)+P(X=4)+...+P(X=8)

...en dan is de kans op minstens 9 gelijk aan 1-S.

Zie ook De som van de ogen bij drie dobbelstenen of Kans op een bepaald aantal ogen.

WvR
dinsdag 26 juni 2007

©2001-2024 WisFaq