Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies en grafieken

hoe kan ik deze functie oplossen ik zit al 3 uren aan 't proberen maar het lukt niet!!
41,25= -5t2 + 15t + 30 dank u wel

vivian
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 17 juni 2007

Antwoord

Een tweedegraadsvergelijking laat zich oplossen met de ABC formule Het kunnen toepassen van deze formule is een absolute must. Besteed er dus de nodige aandacht aan!
De vergelijking op nul herleiden: -5t2+15t-11,25=0
De discriminant(het getal onder het Öteken)is in deze vergelijking gelijk aan nul:152-(4·-5·-11,25)=0 dwz dat er 1 oplossing is nl -15/-10=1,5

pl
zondag 17 juni 2007

©2001-2024 WisFaq