\require{AMSmath} Verloop van functies Bereken de oppervlakte van de grootst mogelijke rechthoek die kan ingeschreven worden in een halve cirkel met straal r. jo 2de graad ASO - zondag 17 juni 2007 Antwoord Ik neem aan dat je zoiets bedoelt als:B is een willekeurig punt op de halve cirkel met straal r. Met a=ĐAMB geldt:xB=r·cosayB=r·sinaZodat voor O(a)=oppervlakte(ABCD) geldt:O(a)=4·1/2·r·cosa·r·sina=2r2·sina·cosaO'(a)=4r2·cos2a-2r24r2·cos2a-2r2=0̃a=1/4p+k·1/2pDe maximale oppervlakte is 2r2·sin1/4p·cos1/4p=2r2·1/2=r2 WvR maandag 18 juni 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken de oppervlakte van de grootst mogelijke rechthoek die kan ingeschreven worden in een halve cirkel met straal r. jo 2de graad ASO - zondag 17 juni 2007
jo 2de graad ASO - zondag 17 juni 2007
Ik neem aan dat je zoiets bedoelt als:B is een willekeurig punt op de halve cirkel met straal r. Met a=ĐAMB geldt:xB=r·cosayB=r·sinaZodat voor O(a)=oppervlakte(ABCD) geldt:O(a)=4·1/2·r·cosa·r·sina=2r2·sina·cosaO'(a)=4r2·cos2a-2r24r2·cos2a-2r2=0̃a=1/4p+k·1/2pDe maximale oppervlakte is 2r2·sin1/4p·cos1/4p=2r2·1/2=r2 WvR maandag 18 juni 2007
WvR maandag 18 juni 2007
©2001-2024 WisFaq