Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewerking complexe getallen

Hoi,
kan iemand mij de uitwerking geven van ii?
mvg jelle

jelle
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 9 juni 2007

Antwoord

Beste Jelle,

Vertrek van de formule van Euler:

eix = cos(x)+i.sin(x)

Neem x = p/2, dan krijg je:

eip/2 = i

Verhef nu beide leden tot de macht i:

(eip/2)i = ii
ei2p/2 = ii
e-p/2 = ii

Merk op dat dit niet het enige antwoord is, er zijn er zelfs oneindig veel. In plaats van x = p/2 in te vullen, mag je er ook een geheel veelvoud van 2p bijtellen: de sinus en cosinus veranderen dan immers niet.

mvg,
Tom

td
zaterdag 9 juni 2007

©2001-2024 WisFaq