Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zelf ABC formule in TI-84 plaatsen

Ben pas bezig om te leren programmeren op TI-84 en heb dan ook via andere sites het volgende ingevoerd maar hij geeft steeds een syntax fout nadat a,b en c ingelezen werden, waar zit AUB mijn fout
:WisBasisscherm
:Prompt A : If A = 0 :Then :Stop: else:prompt B,C:B^2-4*a*c -D:If D 0: Then:ÖD-V:(-B+V)/(2*A)-X:(-B-V)/(2*A)-Y:Toon " 2 wortels=",X,Y:Else:If D =0:Then:-B/(2*A)-X:Toon"1wortel=",X:else:Toon "geen wortels":end:end:end

Vannes
3de graad ASO - donderdag 31 mei 2007

Antwoord

Vreemd, want bij mij werkt het wel. Weliswaar heb ik het ingevoerd op een TI83 maar ik neem aan dat er geen verschillen bestaan tussen de 83 en de 84. Het enige dat ik heb gewijzigd zijn de nederlandse benamingen Wisbasisscherm en Toon. Onder de knop Prgm vind je de termen Disp ( = toon) en de optie ClrHome ( = wis scherm).
Probeer eens of het met deze termen wel gaat lukken.

MBL

MBL
donderdag 31 mei 2007

©2001-2024 WisFaq