Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Winstfunctie van GRM en Gsm`s

Een GRM(grafisch rekenmachine) kost 100 euro en een gsm 40 euro. Je koopt een aantal gsm's (x) en een aantal GRM's voor een totaal bedrag van 2000 euro . Nu verkoop je de GRM's tegen 148 euro per stuk en de gsm's met de winst van (22.8-0.2x) euro per stuk.

- Nu hoe kan je de winstfunctie w(x) die winst geeft in functie van x(in de veronderstelling dat alle grm en gsm's verkocht geraken) opstellen ? Ik had aantal grm gelijkgesteld aan y , maar ik geraak er niet uit, ik weet niet hoe je eraan zou beginnen , dus help me aub.

Mortaz
3de graad ASO - vrijdag 18 mei 2007

Antwoord

Helpt dit:
x GSM's en y GRM's voor een totaalbedrag van 2000.
Dan geldt 40·x+100·y=2000 en dus 100·y = 2000-40·x dus y = 20-0,4·x.
Je kan dus uitgaan van x gekochte GSM's en daarbij 20-0,4·x gekochte GRM's.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 18 mei 2007

 Re: Winstfunctie van GRM en Gsm`s 

©2001-2024 WisFaq