Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt van een cirkel en een rechte

Hoi ik heb een vraagje waar ik echt niet uit geraak.

De rechte a met a: x-y+m=0 snijdt de cirkel met vergelijking x2+y2=25 in A en B.

Bereken m als je weet dat |AB|= Ö2

Kan er iemand mij helpen?

Kevin
2de graad ASO - zondag 13 mei 2007

Antwoord

Dag Kevin,

Lang geleden heb je deze vraag ook al gesteld :Vergelijking bepalen van een rechte die een cirkel snijdt
De methode is je daar uitgelegd.
Kun je nu eerst eens even aangeven hoever je daarmee gekomen bent?
Stel dan niet zomaar een nieuwe vraag maar druk op het knopje "reageer" rechtsonder.
Het antwoord zal ik je alvast verklappen: m=7 of m=-7.

hk
zondag 13 mei 2007

©2001-2024 WisFaq