\require{AMSmath} Getallen bepalen Hey,Ik heb een probleempje:Ik moet alle positieve gehele getallen n en m bepalen waarvoor geldt dat(n + m)m=nm+1413.Hoe moet ik dit doen?Alvast bedankt, Jeroen 3de graad ASO - dinsdag 24 april 2007 Antwoord Dag Jeroen,Hier helpt het erg om modulo m te rekenen (rest bij delen door m):(n+m)m = nm (mod m) (waarom eigenlijk?)En dus moet m een deler zijn van 1413. Daarvan zijn er maar een paar. Vervolgens is het een kwestie van wat waardes voor n uitproberen.Laat je weten of het lukt? Groet. Oscar os dinsdag 24 april 2007 Re: Getallen bepalen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hey,Ik heb een probleempje:Ik moet alle positieve gehele getallen n en m bepalen waarvoor geldt dat(n + m)m=nm+1413.Hoe moet ik dit doen?Alvast bedankt, Jeroen 3de graad ASO - dinsdag 24 april 2007
Jeroen 3de graad ASO - dinsdag 24 april 2007
Dag Jeroen,Hier helpt het erg om modulo m te rekenen (rest bij delen door m):(n+m)m = nm (mod m) (waarom eigenlijk?)En dus moet m een deler zijn van 1413. Daarvan zijn er maar een paar. Vervolgens is het een kwestie van wat waardes voor n uitproberen.Laat je weten of het lukt? Groet. Oscar os dinsdag 24 april 2007
os dinsdag 24 april 2007
©2001-2024 WisFaq