Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische gelijkheid oplossen

ik moet een oefening maken:
2 tan2 x + 4 = 5/cos x

ik stel ze dan gelijk aan 0, dit wordt:
2 tan2x - 5/cos x + 4 = 0

ik weet echter helemaal niet hoe ik hier nu mee verder moet, want volgens mij kan je die tan2 x ook niet meer verder uitwerken. kan iemand me opweg helpen?

Bosgae
3de graad ASO - vrijdag 13 april 2007

Antwoord

Hoi Wendy,

Wel hoor. tanx=sinx/cosx. Alles met cos2x vermenigvuldigen. Dan blijft alleen de sin2 over en die is ook om te schrijven in een cos2

Gaat dat lukken? Groet. Oscar

os
vrijdag 13 april 2007

 Re: Goniometrische gelijkheid oplossen 

©2001-2024 WisFaq