Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking rechte

Ik heb 2 punten, pakweg (0 ; 1.01) en (1 ; 1.122).
Bestaat er een snel online programma om de rechte hiertussen te berekenen ?
Of weet u misschien hoe je dit in excel kan berekenen ?

Bedankt.

Stef
Student universiteit België - zondag 25 maart 2007

Antwoord

Beste Stef,

Online programma? Excel? Dit kan je gewoon zelf
Gegeven een punt P=(a,b) en Q=(c,d), dan is de rechte:

y-b = (d-b)/(c-a) (x-a)

Hierin is Dy/Dx = (d-b)/(c-a) de richtingscoëfficiënt.

mvg,
Tom

td
zondag 25 maart 2007

©2001-2024 WisFaq