Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

1/4·3,14x2=100 hoe reken ik deze som uit
alvast bedankt voor de uitleg wanda

wanda
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 26 oktober 2002

Antwoord

Als je links en rechts eerst eens met 4 vermenigvuldigt dan krijg je 3,14.x2 = 400. Deel nu links en rechts door 3,14 (als het over p gaat, dan kun je beter door p delen in verband met de nauwkeurigheid) en je krijgt x2 = 127,4 (ongeveer!). Met worteltrekken ben je er dan. Denk overigens aan het feit dat er 2 oplossingen zijn.

MBL
zaterdag 26 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq