Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten van twee veeltermfuncties

ik moet eventuele snijpunten van onderstaande functies berekenen (lees ze enkel op grafische rekenmachine af als ze niet exact bepaald kunnen worden) maar ik weet niet hoe ik dit juist moet doen

gelijkstellen... maar dan weet ik het nog niet

f(x)=x3-3x2+x+3 en g(x)=(x-1)2
f(x)=x5 en g(x)=2x3-2x2+3x-2

aniek
3de graad ASO - zondag 4 februari 2007

Antwoord

Gelijkstellen en oplossen!

x3-3x2+x+3=(x-1)2
x3-3x2+x+3=x2-2x+1
x3-4x2+3x+2=0
(x-2)(x2-2x-1)=0
Enz...

x5=2x3-2x2+3x-2
x5-2x3+2x2-3x+2=0
(x+2)(x-1)2(x2+1)=0
Enz...

Komt dat soort dingen je bekend voor?

WvR
zondag 4 februari 2007

©2001-2024 WisFaq