\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking ik het lukt mij niet om deze gl op nte lossen : tan24x = tan23x 1+cosx-cosx/2 sin2x = 2sinx wrs is de oplossing gemakkelijk maar ik kijk er wrs over, thx ;) Tom 3de graad ASO - maandag 15 januari 2007 Antwoord 1) trek de conclusie tan(4x) = tan(3x) of tan(4x) = -tan(3x) en los dit tweetal standaardvergelijkingen separaat op. 2) Gebruik dat cos(x) = 2cos2(1/2x)-1 en noem daarna eventueel cos(1/2x) even p. 3) Gebruik sin(2x) = 2sin(x)cos(x) 4) hanteer gewoon gangbaar Nederlands zodat wij, ouderen, het ook nog kunnen begrijpen. MBL maandag 15 januari 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik het lukt mij niet om deze gl op nte lossen : tan24x = tan23x 1+cosx-cosx/2 sin2x = 2sinx wrs is de oplossing gemakkelijk maar ik kijk er wrs over, thx ;) Tom 3de graad ASO - maandag 15 januari 2007
Tom 3de graad ASO - maandag 15 januari 2007
1) trek de conclusie tan(4x) = tan(3x) of tan(4x) = -tan(3x) en los dit tweetal standaardvergelijkingen separaat op. 2) Gebruik dat cos(x) = 2cos2(1/2x)-1 en noem daarna eventueel cos(1/2x) even p. 3) Gebruik sin(2x) = 2sin(x)cos(x) 4) hanteer gewoon gangbaar Nederlands zodat wij, ouderen, het ook nog kunnen begrijpen. MBL maandag 15 januari 2007
MBL maandag 15 januari 2007
©2001-2024 WisFaq