\require{AMSmath} Constanten tot een oneindige macht Hallo, ik begrijp niet waarom:$\eqalign{\left( {\frac{1}{2}} \right)^\infty = 0}$ (dit begrijp ik)...en waarom:$\eqalign{\left( {\frac{1}{2}} \right)^{ - \infty } = - \infty}$ is?Zeer vreemdGreetzz Rep Student Hoger Onderwijs België - woensdag 27 december 2006 Antwoord Een getal tot de macht min oneindig doen: doe eerst het getal tot de macht min één (dus keer de breuk om), en doe dit dan tot de macht oneindig. Vandaar dat:$\left( {\frac{1}{2}} \right)^{ - \infty } = 2^\infty = + \infty$...en dus niet zoals je schreef -$\infty$.Algemeen:$a^\infty = + \infty$ als a $>$ 1$a^\infty = 0$ als -1 $<$ a $<$ 1$a^\infty =$ niet gedefinieerd als a $\leq$ -1en dus:$a^{ - \infty } = + \infty$ als 0 $<$ a $<$ 1$a^{ - \infty } = 0$ als a $>$ 1 of a $<$ -1$a^{ - \infty } =$ niet gedefinieerd als -1 $\leq$ a $\leq$ 0Groeten,Christophe. Christophe woensdag 27 december 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik begrijp niet waarom:$\eqalign{\left( {\frac{1}{2}} \right)^\infty = 0}$ (dit begrijp ik)...en waarom:$\eqalign{\left( {\frac{1}{2}} \right)^{ - \infty } = - \infty}$ is?Zeer vreemdGreetzz Rep Student Hoger Onderwijs België - woensdag 27 december 2006
Rep Student Hoger Onderwijs België - woensdag 27 december 2006
Een getal tot de macht min oneindig doen: doe eerst het getal tot de macht min één (dus keer de breuk om), en doe dit dan tot de macht oneindig. Vandaar dat:$\left( {\frac{1}{2}} \right)^{ - \infty } = 2^\infty = + \infty$...en dus niet zoals je schreef -$\infty$.Algemeen:$a^\infty = + \infty$ als a $>$ 1$a^\infty = 0$ als -1 $<$ a $<$ 1$a^\infty =$ niet gedefinieerd als a $\leq$ -1en dus:$a^{ - \infty } = + \infty$ als 0 $<$ a $<$ 1$a^{ - \infty } = 0$ als a $>$ 1 of a $<$ -1$a^{ - \infty } =$ niet gedefinieerd als -1 $\leq$ a $\leq$ 0Groeten,Christophe. Christophe woensdag 27 december 2006
Christophe woensdag 27 december 2006
©2001-2024 WisFaq