Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Anders schrijven

hallo,
hoe kan ik dit anders schrijven (in termen van sin en cos bijv, zodat ik de arc en cot kwijt ben)?

y=arccot(a/b

bvd

frits
Student hbo - zondag 10 december 2006

Antwoord

Beste Frits,

Die 'arc' en 'cot' horen samen, het zijn geen aparte functies, arccot(x) is de inverse functie van cot(x), dus als we van beide leden de cotangens nemen, krijgen we:

y = arccot(a/b)
cot(y) = a/b
cos(y)/sin(y) = a/b

Dit laatste omdat per definitie: cot(x) = cos(x)/sin(x).
Nu is arccot verdwenen, sin & cos in de plaats

mvg,
Tom

td
zondag 10 december 2006

©2001-2024 WisFaq