\require{AMSmath} Hoe bereken je de oppervlakte van een cilinder? Hoe bereken je de oppervlakte van een cilinder? Geerol Overige TSO-BSO - dinsdag 15 oktober 2002 Antwoord Hoi, Voor een rechte cilinder is dit:S=2.S1+S2metS1: oppervlakte grondvlakS2: oppervlakte mantelAls we het grondvlak een cirkel met straal r is en de cilinder een hoogte h heeft, dan is:S1 = pr2S2 = 2pr.hEn dus:S=2pr2+2pr.h=2pr.(r+h).Groetjes,Johan andros dinsdag 15 oktober 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de oppervlakte van een cilinder? Geerol Overige TSO-BSO - dinsdag 15 oktober 2002
Geerol Overige TSO-BSO - dinsdag 15 oktober 2002
Hoi, Voor een rechte cilinder is dit:S=2.S1+S2metS1: oppervlakte grondvlakS2: oppervlakte mantelAls we het grondvlak een cirkel met straal r is en de cilinder een hoogte h heeft, dan is:S1 = pr2S2 = 2pr.hEn dus:S=2pr2+2pr.h=2pr.(r+h).Groetjes,Johan andros dinsdag 15 oktober 2002
andros dinsdag 15 oktober 2002
©2001-2025 WisFaq