Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken de kans op `meer dan`

In totaal worden er 250 fietsen verhuurd. Bereken de kans dat er bij meer dan 15 fietsen een lekke band wordt aangetroffen. Kans op een lekke band op een zekere dag bedraagt 0,04.

Denise
Student hbo - zaterdag 28 oktober 2006

Antwoord

Dit lijkt me een typisch binomiaal kansprobleem. Daar komt ie dan nog een keer:

GEGEVEN:
X: aantal lekke banden
p=0,04
n=250

GEVRAAGD:
P(X15)

OPLOSSING
P(X15)=1-P(X15)

Zie ook 3. Binomiale verdeling

WvR
zaterdag 28 oktober 2006

 Re: Bereken de kans op `meer dan` 

©2001-2024 WisFaq