\require{AMSmath} Faculteit Ik moet 1 · 1! + 2 · 2! + 3 · 3! + ... + n · n! berekenen.Hoe moet ik hieraan beginnen?Alvast bedankt, Jeroen 3de graad ASO - dinsdag 24 oktober 2006 Antwoord Beste Jeroen,Voorbeeld: 2·2! = 3·2!-2! = 3!-2!Algemeen: n·n! = (n+1)n!-n! = (n+1)!-n!Als je op deze manier elke term vervangt, valt er volgens mij veel weg mvg,Tom td dinsdag 24 oktober 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet 1 · 1! + 2 · 2! + 3 · 3! + ... + n · n! berekenen.Hoe moet ik hieraan beginnen?Alvast bedankt, Jeroen 3de graad ASO - dinsdag 24 oktober 2006
Jeroen 3de graad ASO - dinsdag 24 oktober 2006
Beste Jeroen,Voorbeeld: 2·2! = 3·2!-2! = 3!-2!Algemeen: n·n! = (n+1)n!-n! = (n+1)!-n!Als je op deze manier elke term vervangt, valt er volgens mij veel weg mvg,Tom td dinsdag 24 oktober 2006
td dinsdag 24 oktober 2006
©2001-2024 WisFaq