\require{AMSmath} Isotopen en halveringstijden Hallo wisfaq,Een radioactief isotoop heeft een halveringstijd van 16 dagen.Je wil na 30 daqgen 30 gram van het isotoop overhouden.Welke hoeveelheid heb je dan aanvankdelijk nodig (in beginfase)?Vriendelijke groeten Lemmen Ouder - zondag 22 oktober 2006 Antwoord g16=1/2 Þ g=...N·g30=30N=... WvR zondag 22 oktober 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo wisfaq,Een radioactief isotoop heeft een halveringstijd van 16 dagen.Je wil na 30 daqgen 30 gram van het isotoop overhouden.Welke hoeveelheid heb je dan aanvankdelijk nodig (in beginfase)?Vriendelijke groeten Lemmen Ouder - zondag 22 oktober 2006
Lemmen Ouder - zondag 22 oktober 2006
g16=1/2 Þ g=...N·g30=30N=... WvR zondag 22 oktober 2006
WvR zondag 22 oktober 2006
©2001-2024 WisFaq