Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe groot zal hun gezin gemiddeld worden?

Een man en een vrouw besluiten met kinderen te beginnen. Ze nemen zich voor om net zolang door te gaan totdat ze van elke 'soort' (jongen/meisje) er 2 hebben. Hoe groot zal hun gezin gemiddeld worden?

hoe moet dit in excel?

carlij
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 oktober 2006

Antwoord

Interessant probleem! Maar wel een beetje erg open! Heb je zelf al iets bedacht? Of moeten wij de opdracht(en) helemaal doen?

Dat laatste gaan we niet doen denk ik...

Maar eh... waarom Excel? Met je GR kan je zoiets, denk ik, vrij makkelijk voor elkaar krijgen... Als je er tenminste een beetje in verdiept...

In Pseudocode:

totaal=0
for gezin=1 tot 1000 doe
:teller=2
:kind1=random m/v
:kind2=random m/v
:zolang kind1=kind2 doe
::teller=teller+1
::nogeenkind=random m/v
::IF nogeenkindkind1 THEN
:::kind1=nogeenkind
::einde
:einde
totaal=totaal+teller
einde
geef totaal/1000

Zoiets moet het dan worden. Misschien kan je dat met Excel ook wel trouwens...

...en ik geloof dat ik nu de kans heb dat ze er van elk geslacht 1 hebben... maar goed 'men kan niet alles hebben'.

WvR
dinsdag 3 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq