Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Irrationale functies ontbinden

Hoe moet ik een irrationale functie ontbinden in een samenstelling van elementaire functies?
vb: Ontbind f(x) = Ö(x+2) als een samenstelling van elementaire functies.

Groetjes

Jeroen
3de graad ASO - zaterdag 30 september 2006

Antwoord

Beste Jeroen,

Optellen en worteltrekking zijn elementaire functies, dus neem:

g(x) = x+2
h(x) = Öx

Kan je f(x) dan schrijven als een samenstelling van g(x) en h(x)?

mvg,
Tom

td
zaterdag 30 september 2006

©2001-2024 WisFaq