Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace naar differentiaalvergelijking

in die formule kom ik niet verder als
(a+b)s+(5a+2b)=10 (zelf dacht ik verder te gaan met x+10
dan kom ik uit op allemaal 0len.
De volgende vraag is dan over de diffvergl. Wat ik begrepen heb zou het in de vorm zijn van y"+y'+y=x.
ik hoop dat ik het goed zeg.

hans
Leerling mbo - zondag 24 september 2006

Antwoord

Ik neem aan dat je de oorspronkelijke DV wilt reconstrueren. Welnu, de rol van H(s) is dat na toepassing van de Laplace transformatie je de volgende betrekking hebt tussen Y (de getransformeerde van y) en F (de getransformeerde van f): Y(s)=H(s)F(s). Dat kun je omschrijven (met jouw H(s)) tot (s2+7s+10)Y(s)=F(s). Na terugtransformeren krijg je y''+7y'+10y=f(t), met beginvoorwaarden y(0)=y'(0)=0.

kphart
donderdag 28 september 2006

©2001-2025 WisFaq