Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs volgende gelijkheid

sin(a+b)sin(a-b)=cos2b-cos2a

robby
3de graad ASO - zaterdag 23 september 2006

Antwoord

Beste Robby,

Wat heb je al geprobeerd, waar zit je vast? Probeer één van beide leden te herschrijven, bijvoorbeeld beginnen bij het linkerlid via:

sin(a+b) = sin(a)cos(b)+sin(b)cos(a)
sin(a-b) = sin(a)cos(b)-sin(b)cos(a)

Werk haakjes uit, vereenvoudig en probeer om te vormen tot het rechterlid.

mvg,
Tom

td
zaterdag 23 september 2006

©2001-2024 WisFaq