Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een voorbeeld van een functie?

Voor mij is het lang geleden dat ik wiskunde heb gedaan en heb het volgende vraagstuk:

Ik heb een functie (geloof dat het zo heet) met twee onbekenden en weet de aanpak niet meer om deze twee onbekenden te vinden.

(0,15)·(10)- F = 0,15a

nu ben ik zelf zover gekomen als onderstaand te zien is.

1,5 - F - 0,15a = 0
F + 0,15a - 1,5 = 0

Is dit de juiste aanpak, of ben ik al verkeerd begonnen? ik zou graag willen weten hoe ik de waarden voor F en a kan berekenen.

Alvast bedankt!

Jacques

Jacque
Iets anders - woensdag 9 oktober 2002

Antwoord

Beste Jacques,

Je was er bijna:

Uit 1.5 - F -0.15a = 0 kun je vinden dat:
F = 1.5 - 0.15a

En dat is ook het verst dat je zult komen. Er zijn nu meerdere paren F, a mogelijk die aan de gegeven vergelijking voldoen. Vul maar eens wat waarden voor a in:
a=1 en F=1.35
a=2 en F=1.2
a=3 en F=1.05
voldoen allemaal.

gm
woensdag 9 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq