Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

A herleiden uit een breuk

Ik heb de volgende opgave:

4.c/(a-3b)-d/(a-2g)=0

ik moet a uit de som herleiden, dus a= .....
Ik heb vanalles geprobeert, maar ik kom er niet uit.
Hebben jullie een idee hoe ik dit doe
ps. Het antwoord moet zijn a = -(3.b.d-8.c.g)/4.c-d

Alvast bedankt

D. Der
Student hbo - dinsdag 12 september 2006

Antwoord

Beste Danny,

Kan je de twee breuken samennemen en omvormen tot één breuk? Neem als nieuwe noemer het product van de huidige twee noemers. Je hebt dat nog één breuk gelijk aan 0, dus van de vorm T/N = 0. Dit geldt als de teller (T) gelijk is aan 0, en de noemer niet. Stel vervolgens dus de teller gelijk aan 0 en los die vergelijking op naar a.

mvg,
Tom

td
woensdag 13 september 2006

 Re: A herleiden uit een breuk 

©2001-2024 WisFaq