Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De een twee keer zo groot als de ander

plant 1 h=1,1t+1,5
plant 2 h=0,8t+7,5

h=hoogte plant
t = 0 op het moment van aankoop, alles in cm.

Wanneer is plant 2 twee keer zo hoog als plant 1

Ik begrijp niet hoe je dan een vergelijking moet opstellen.

margot
Ouder - zondag 20 augustus 2006

Antwoord

Beste Margot,

Als h1 = 1.1t+1.5 en h2 = 0.8t+7.5, dan zoek je het tijdstip waarop h2 = 2*h1, dus hoogte 2 is het dubbel van hoogte 1. Vervang in die vergelijking h1 en h2 door hun functies van de tijd en los op naar t.

mvg,
Tom

td
zondag 20 augustus 2006

 Re: De een twee keer zo groot als de ander 

©2001-2024 WisFaq