Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omrekenen van cosinus naar graden

Hallo !
Betreft de formule om de afstand tussen 2 plaatsen op de
blobe te bepalen. Ik raak tot het eindresultaat in COS, maar kan maar niet vinden hoe ik dat resultaat omzet naar graden...

Wel enkele voorbeelden gevonden :
COS 0,164331076 = 80°5416227
COS 0.5508 = 56°58
COS 0,249556351 = 104°4512609
Maar hoe BEREKEN je dat ?

Alvast bedankt

René V
Ouder - vrijdag 11 augustus 2006

Antwoord

Met een rekenmachine... (voorheen met een tabellenboekje). Bijvoorbeeld met de rekenmachine van Windows. Wel even kiezen voor Wetenschappelijk:

q46311img1.gif

Toets dan Inv en cos en als ie op Graden staat krijg je:

q46311img2.gif

...en dan ben je er wel...

WvR
vrijdag 11 augustus 2006

 Re: Omrekenen van cosinus naar graden 

©2001-2024 WisFaq