Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie oefeningen

Hallo,
Hier ben ik weer met 2 goniometrie oefeningen.
  1. sin2a+4sina+3=0
    Bepaal a
  2. Bewijs dat:
    tan a/2= sin2a/1+cos2a . cosa/1+cosa
Hopelijk kunnen jullie mij helpen.Ik doe middenjury en heb dus geen leerkrachten voor als ik vragen heb.Binnenkort heb ik exaam en wil het graag goed doen...
Mvg
Michèle

Michèl
3de graad ASO - woensdag 7 juni 2006

Antwoord

Beste Michèle,

We kunnen je hier zeker verder helpen, maar let wel dat je vragen ook voldoen aan de spelregels. Gewoon opgaven geven en een oplossing verwachten, dat kan niet. Toon wat je al geprobeerd hebt of waar je vast zit.

De eerste vergelijking is een kwadratische vergelijking, maar in sin(x). Stel bijvoorbeeld y = sin(x), dan zie je dit beter: je krijgt een kwadratische vergelijking in y die je kan oplossen. De gevonden waarden voor y stel je dan weer gelijk aan sin(x) om x te vinden.

Bij de tweede opgave ontbreken haakjes rond de noemers, let daar op. Waarschijnlijk heb je wel formules gezien om over te gaan op andere hoeken, probeer eerst zelf iets.

mvg,
Tom

td
woensdag 7 juni 2006

 Re: Goniometrie Oefeningen 

©2001-2024 WisFaq