Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen stelsel van vergelijkingen

Geachte,
Ik moet een stelsel oplossen, maar kom nooit tot de gegeven uitkomsten. Kunnen jullie mij hierbij helpen? Zou het kunnen dat er een fout aanwezig is, in de oplossingen

y/0,0004 = z/0,00065 (1)
y + z = 3000 (2)
z·0,2-3000·x=0 (3)

Na het oplossen zouden we volgende oplossingen moeten bekomen:
y = 1143
z = 1857
x = 0,124

Dank bij voorbaat

Kris
3de graad ASO - vrijdag 2 juni 2006

Antwoord

Het kan zo:

Uit (1): y als functie van x: y=... (I)
Uit (3): z als functie van x: z=... (II)
Vul (I) en (II) in (2) in en je weet x....
Vul in (I) en (II) de waarde x in om y en z te berekenen....
Klaar...

WvR
vrijdag 2 juni 2006

©2001-2024 WisFaq