\require{AMSmath} Vereenvoudig de volgende oefeningen 1 1 --------- + ----------- 1 + tg2 x 1 + cotg2 x Eray Overige TSO-BSO - zondag 29 september 2002 Antwoord bruikbare gelijkheid bij deze opgave: sin2x+cos2x=1 bij het eerste stuk, 1/(1+tan2x) moet je bedenken dat tan2xºsin2x/cos2x Vermenigvuldig bij de breuk 1/(1+tan2x) zowel teller als noemer met cos2x dit levert: cos2x/(sin2x + cos2x) = cos2x/1 = cos2x voor het tweede stuk geldt: cotgxº1/tanx = cosx/sinx dus cotg2x=cos2x/sin2x in de breuk 1/(1+cotg2x) moet je teller en noemer met sin2x vermenigvuldigen. de rest volgt vanzelf.... suc6 martijn mg zondag 29 september 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
1 1 --------- + ----------- 1 + tg2 x 1 + cotg2 x Eray Overige TSO-BSO - zondag 29 september 2002
1 1 --------- + ----------- 1 + tg2 x 1 + cotg2 x
Eray Overige TSO-BSO - zondag 29 september 2002
bruikbare gelijkheid bij deze opgave: sin2x+cos2x=1 bij het eerste stuk, 1/(1+tan2x) moet je bedenken dat tan2xºsin2x/cos2x Vermenigvuldig bij de breuk 1/(1+tan2x) zowel teller als noemer met cos2x dit levert: cos2x/(sin2x + cos2x) = cos2x/1 = cos2x voor het tweede stuk geldt: cotgxº1/tanx = cosx/sinx dus cotg2x=cos2x/sin2x in de breuk 1/(1+cotg2x) moet je teller en noemer met sin2x vermenigvuldigen. de rest volgt vanzelf.... suc6 martijn mg zondag 29 september 2002
mg zondag 29 september 2002
©2001-2025 WisFaq