\require{AMSmath} Limiet oefening hallo,ik zit vast bij deze oefening: ik moet dit berekenen: lim x$\to$0 ((cosec (x))- (cot(x)))/xik kom na berekeningen uit:lim x$\to$0 (tan(x/2))/x en dan zit ik vastde oplossing zou 1/2 moeten zijn volgens het boek, maar ben niet zeker of dat juist of fout is, er kan altijd een foutje in staan...hopelijk kunnen jullie me helpen, bedankt! Tom 3de graad ASO - dinsdag 11 april 2006 Antwoord Tom, (cosec x-cot x)/x=(1-cos x)/(x sin x)=(x/sin x)(1-cos x)/x2. Hopelijk lukt het nu. kn dinsdag 11 april 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,ik zit vast bij deze oefening: ik moet dit berekenen: lim x$\to$0 ((cosec (x))- (cot(x)))/xik kom na berekeningen uit:lim x$\to$0 (tan(x/2))/x en dan zit ik vastde oplossing zou 1/2 moeten zijn volgens het boek, maar ben niet zeker of dat juist of fout is, er kan altijd een foutje in staan...hopelijk kunnen jullie me helpen, bedankt! Tom 3de graad ASO - dinsdag 11 april 2006
Tom 3de graad ASO - dinsdag 11 april 2006
Tom, (cosec x-cot x)/x=(1-cos x)/(x sin x)=(x/sin x)(1-cos x)/x2. Hopelijk lukt het nu. kn dinsdag 11 april 2006
kn dinsdag 11 april 2006
©2001-2024 WisFaq