Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onderzoek of de rij divergent of convergent is

Onderzoek of de rij divergent of convergent is:
¥
å
n=1

3Ön2 / nÖn

nÖn = n3/2

Maar hoe verder?

Barry
Student hbo - vrijdag 7 april 2006

Antwoord

dag Barry,

Je kunt ook 3Ön2 schrijven als macht van n, namelijk n2/3
Samen krijg je dan:
n2/3/n3/2 = n-5/6
Omdat de macht van n blijkbaar -5/6 is, weet je vast wel iets over de convergentie.
groet,

Anneke
vrijdag 7 april 2006

 Re: Onderzoek of de rij divergent of convergent is 

©2001-2024 WisFaq