Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Restricties

R1 = 4A+8B = 84
R2 = 2A+2B = 24

Boek geeft oplossing A = 3 en B = 9
Dit klopt ook, maar hoe komen ze eraan?
Aangezien het hier om 2 onbekenden gaat vindt ik het heel lastig.
Alvast bedankt
Marieke

Mariek
Student hbo - zaterdag 1 april 2006

Antwoord

Beste Marieke,

Er bestaan verschillende oplosmethodes, een gemakkelijke voor kleine stelsels is de subtitutiemethode. We lossen één van de vergelijking op naar een onbekende en vervangen die onbekende in de andere vergelijking. Deze laatste vergelijking bevat dan nog maar één onbekende, dat kan je oplossen.

Uit R2 kan je bijvoorbeeld halen dat 2A = 24-2B. Verdubbelen van beide leden levert dan dat 4A = 48-4B. In R1 kan je die 4A vervolgens vervangen door deze 48-4B, je hebt dan een vergelijking enkel in de onbekende B.

Probeer je even verder?

mvg,
Tom

td
zaterdag 1 april 2006

©2001-2024 WisFaq