Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De maximale productie bepalen

Hallo,
Je moet de maximale productie van een bedrijf berekenen.
Dit bedrijf produceert 2 producten, A&B.
product A moet 62 maal geknipt worden en 20 maal gezaagd.
product B: 78 maal geknipt en 28 maal gezaagd.

Er kan per dag max 78400 keer geknipt worden en 26880 gezaagd worden. omdat je zowel moet knippen als moet zagen voor een product kom ik er niet uit om een passende formule hiervoor te verzinnen.

Verdere randvoorwaarden zijn: minimaal 800 maal A produceren en max 1100 B.

Ik kwam alleen tot 62a+78b78400 en 20a+28b26880, maar nu reken je alleen uit hoevaak je kunt zagen of knippen en niet de combinatie tussen beiden om tot een logisch antwoord te komen.
Kunt u mij aub helpen, want ik kom echt niet verder.
Met vriendelijke groet

Eduard
Student hbo - zondag 19 maart 2006

Antwoord

De vraag is: wat is je doelfunctie? Is dat niet gewoon F(a,b)=a+b?

q44426img1.gif

Met:
b=1005 - 0,7948717948·a
b=960 - 0,7142857142·a
a=800
En zo...

Nou kijk maar 's...

WvR
zondag 19 maart 2006

©2001-2024 WisFaq