Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maxwell of Weibullverdeling

fx(x) = ax2e^(-bx2) als x 0 en is 0 als x 0
eerst moet je de constante a bepalen zo dat fx een kansdichtheid is. Dit heb ik gedaan via een gammafunctie: en a is dan gelijk aan 4b^1,5/Öp
Dan moet ik de kansdichtheid zoeken van de kinetische energie Y=mX2/2 Maar voor de kansdichtheid van Y moet je eerst de verdelingsfunctie van X en daarna deze van Y bepalen. Maar wat is de verdelingsfunctie van X hier maw de integraal van fx? De onbepaalde heb ik berekend voor deel a, maar de bepaalde vind ik niet...

Van de
Student universiteit België - woensdag 15 maart 2006

Antwoord

Van den Bergh,
Stel X heeft kansdichtheid p(x) en zij q(y)de kansdichtheid van Y=X2.Dan is
q(y)=0 voor y0 en
q(y)={p(-Öy)+p(Öy)}/(2Öy) voor y0.
Hopelijk kun je hiermee verder.
Groetend,

kn
woensdag 15 maart 2006

©2001-2024 WisFaq