Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschil tussen Lucas getallen en Fibonacci getallen?

Wij moeten voor een wiskunde werkstuk onderzoeken wat het verschil is tussen Fibonacci- en Lucasgetallen.
Nu konden wij dat zelf niet vinden, omdat ze in onze ogen hetzelfde zijn.. namelijk: de twee vorige getallen maken samen (opgeteld) het volgende getal:
Fibonaccï: 1.1.2.3-- 1+1=2 1+2=3 enzovoort..
Lucas: 2.1.3.4-- 2+1=3 1+3=4 enzovoort..

Weet iemand hier wel het verschil tussen of is er iemand die een site weet waarop het antwoord is te vinden?

Alvast bedankt !

Kevin
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 7 maart 2006

Antwoord

dag Kevin en Edwin,

Bijvoorbeeld op deze pagina vind je een antwoord op jullie vraag.
Je zou dus kunnen zeggen dat het woord 'Lucas-rij' een algemener begrip omvat.
Elke rij waarbij elk element gevormd wordt door optelling van de twee vorige getallen heet dus een Lucas-rij.
De rij van Fibonacci is dus een bijzonder geval van een Lucas-rij.
groet,

Anneke
dinsdag 7 maart 2006

©2001-2025 WisFaq