Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Heeft de functie een inverse?

De vraag is ga na of de functie een inverse heeft:

1) f(x)=x3-x-1
2) f(x)=x3+3x2+3x+1


Helaas weet ik niet hoe ik dit moet oplossen :( ik hoop dat jullie me kunnen helpen! alvast bedankt!

Tom
3de graad ASO - dinsdag 28 februari 2006

Antwoord

Bij 1)
Het valt gemakkelijk in te zien dat f(0)=-1, f(1)=-1 en f(-1)=-1;
Als we nu even aannemen dat in de opgave staat dat het domein van f gelijk is aan dan heeft deze functie geen inverse, want deze functie is niet 1-1duidig.

Bij 2)
Volgens mij staat hier gewoon (x+1)3 en dus....

hk
dinsdag 28 februari 2006

©2001-2024 WisFaq