\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen oplossen Wie kan me hiermee helpen?Los op:cos1/2x = - sin(x + 1/2p)2sinx + tanx = 0 en xÎ0,p)Alvast bedankt, grtx Loes Student hbo - zaterdag 18 februari 2006 Antwoord Beste Loes,Voor de eerst opgave is het misschien nuttig om op te merken dat er geldt: sin(p/2+a) = cos(a)Voor de tweede opgave, schrijf tan(x) als sin(x)/cos(x) en breng op gelijke noemer. Of je kan een factor tan(x) buiten haakjes brengen.Probeer je even verder?mvg,Tom td zaterdag 18 februari 2006 Re: Goniometrische vergelijkingen oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wie kan me hiermee helpen?Los op:cos1/2x = - sin(x + 1/2p)2sinx + tanx = 0 en xÎ0,p)Alvast bedankt, grtx Loes Student hbo - zaterdag 18 februari 2006
Loes Student hbo - zaterdag 18 februari 2006
Beste Loes,Voor de eerst opgave is het misschien nuttig om op te merken dat er geldt: sin(p/2+a) = cos(a)Voor de tweede opgave, schrijf tan(x) als sin(x)/cos(x) en breng op gelijke noemer. Of je kan een factor tan(x) buiten haakjes brengen.Probeer je even verder?mvg,Tom td zaterdag 18 februari 2006
td zaterdag 18 februari 2006
©2001-2024 WisFaq