Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Identiteiten oplossen

t.b.: sin(a+b)+sin(a-b)/sin(a+b)+sin(a-b)=tana/tanb
ll= sina*cosb+sinb*cosa+sina*cosb-sinb*cosa/sina*cosb+sinb*cosa+sina*cosb-sinb*cosa= 2*sina*cosb/2*sina*cosb=????
ik weet niet hoe deze identiteit verder gaat, danku voor de hulp

roel
3de graad ASO - woensdag 25 januari 2006

Antwoord

Het probleem hier is dat je niet duidelijk bent met hetgeen je schrijft...


je behandelt het linkerlid als een volledige breuk. Een teller en een noemer (die overigens nog hetzelfde zijn ook...dus dat geeft 1).
Maar zoals het er nu staat geschreven, staan er drie termen:
Eerst een sinus, dan een breuk van sinussen, en dan weer een sinus.

km
woensdag 25 januari 2006

©2001-2024 WisFaq