Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tussen haakjes

goedendag, ik heb deze som voor een deel opgelost volgens de papegaai-bek methode, maar er is een dingetje wat ik niet meer weet. tot hier heb ik hem opgelost: (1-a)(7+a)=8+a-7a-a2= nu weet ik niet meer of ik 8+a mag doen, en ik weet ook niet meer hoe ik verder moet, kunt u mij helpen? graag zo spoedig mogelijk antwoord terug, want ik moet deze opdrachten morgen al inleveren:s

alain
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 24 januari 2006

Antwoord

Beste Alain,

Je hebt één klein foutje gemaakt, bij je eerste vermenigvuldiging moest je 1x7 doen (en dat is 7), volgens mij heb jij ze opgeteld (1+7 = 8).

We hebben dus: (1-a)(7+a) = 7+a-7a-a2

Nu mag je alleen termen die 'gelijknamig' zijn (dit betekent: die hetzelfde lettergedeelte hebben) nog samennemen, hier is dat a en -7a. Wat geeft dat samen? Verder kan je niet vereenvoudigen.

mvg,
Tom

td
dinsdag 24 januari 2006

©2001-2024 WisFaq