\require{AMSmath} Goniometrie We zijn net begonnen met het behandelen van goniometrie. Nu doe ik een opleiding met veel zelfstudie. De volgende vragen kom ik (nog) niet uit.1.Toon met behulp van een rechthoekige 3-hoek aan dat:a. sina=cos(90°-a)b. tana=sina/cosa2.Toon met behulp van een rechthoekige 3-hoek en de st. v. Pyth. aan dat:sin2a+cos2a=1.3.Nog een vraag, nu ik toch bezig ben:gegeven DABC met b=90°, a=1 en c=2.a. bereken sina, cosa en tanab. bereken sing, cosg en tangIk heb e.e.a. al op de mavo en mbo gehad, maar dat is weer een jaar of 6 geleden. Kunnen jullie mij helpen? bedankt! Jeffre Student hbo - maandag 16 januari 2006 Antwoord Laten we dan maar 's een rechthoekige driehoek tekenen: Nu kun je in de driehoek sina, cosa, sing, cosg uitdrukken in de zijden a, b en c. Dus zoiets als: Maar ook: Door de sinus e.d. uit te drukken in de lengte van de zijden kan je van alles 'bewijzen'. Zo ook alles wat hier boven staat... probeer het maar eens! WvR dinsdag 17 januari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We zijn net begonnen met het behandelen van goniometrie. Nu doe ik een opleiding met veel zelfstudie. De volgende vragen kom ik (nog) niet uit.1.Toon met behulp van een rechthoekige 3-hoek aan dat:a. sina=cos(90°-a)b. tana=sina/cosa2.Toon met behulp van een rechthoekige 3-hoek en de st. v. Pyth. aan dat:sin2a+cos2a=1.3.Nog een vraag, nu ik toch bezig ben:gegeven DABC met b=90°, a=1 en c=2.a. bereken sina, cosa en tanab. bereken sing, cosg en tangIk heb e.e.a. al op de mavo en mbo gehad, maar dat is weer een jaar of 6 geleden. Kunnen jullie mij helpen? bedankt! Jeffre Student hbo - maandag 16 januari 2006
Jeffre Student hbo - maandag 16 januari 2006
Laten we dan maar 's een rechthoekige driehoek tekenen: Nu kun je in de driehoek sina, cosa, sing, cosg uitdrukken in de zijden a, b en c. Dus zoiets als: Maar ook: Door de sinus e.d. uit te drukken in de lengte van de zijden kan je van alles 'bewijzen'. Zo ook alles wat hier boven staat... probeer het maar eens! WvR dinsdag 17 januari 2006
WvR dinsdag 17 januari 2006
©2001-2024 WisFaq