Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules

Bereken door gebruik te maken van de gon. formules (zonder rekenmachine!):
sin80°cos20° - cos80°sin20°

sofie
3de graad ASO - zondag 15 januari 2006

Antwoord

Als 't goed is herken je hierin één van de somformules:
sin(t-u)=sintcosu-costsinu
sin80°cos20° - cos80°sin20°=sin(80°-20°)=sin(60°)=1/2Ö3
Als dat de opgave was dan tenminste... en anders nog maar 's opnieuw proberen.

WvR
zondag 15 januari 2006

©2001-2024 WisFaq